maandag 3 december 2007

Slapen


LEREN SLAPEN je zou denken dat gaan slapen iets is wat bijna automatisch gaat en dat het geen bijzondere vaardigheid is in deze activiteit. De baby moet een aantal vaardigheden opdoen voordat hij/zij de nacht zonder hulp kan doorkomen. Het moet leren om alleen te gaan slapen en hoe. Het duurt een tijdje voor dat de baby helemaal door slaapt in de nachten, De baby moet dat eerst leren. De weg naar het aan een stuk door slapen, is niet altijd makkelijk te bereiken.




ONTWIKKEL EEN VASTE ROUTINE Rituelen vormen een belangrijk onderdeel van het naar bed gaan van de baby. Deze rituelen kunnen de baby daar goed mee helpen. Daardoor kan de baby zelf in slaap vallen als hij/zij 's nachts wakker wordt. Deze rituelen kunnen bestaan uit even knuffelen in een speciale stoel, een liedje zingen of een bandje afspelen, of lekker met een speciaal dekentje tegen je aan kruipen. Je moet je baby helpen om zijn eigen manier te vinden om weer in slaap te vallen als hij 's nachts wakker wordt. Dit betekent dat je in bed moet blijven in plaats van bij het eerste geluidje op te springen. Je moet de baby de tijd geven om zelf weer in slaap te vallen. Hij maakt iedere twee tot drie uur een fase van lichte slaap door, maar hij moet leren hoe hij zelf weer in een diepe slaap kan komen.


Terwijl een baby in het wiegje ligt, vredig verdwaald in dromenland, groeien de hersenen elke minuut!Wat/ Hoe denken jullie hier van?

Geen opmerkingen: